27.10.10

Kanye West kendini mi şaşırmış? Stephen King'in hayalleri gerçek mi olmuş? Ne?!

DİJİTAL SANAT KEVIN MARGO
 
İnsanlar neler neler yapıyor, biz boş boş oturuyoruz günler geçiyor dedirten dijital sanatçılardan biri. O da insan yani, adamın biri. Blur Stüdyosunda, platform oyunlarının fragmanlarının dijital sanatçılığını ve CG Supervisor'lığını yapan (yani bilgisayar kaynaklı efektleri yöneten) Kevin Margo'nun portfolyosu akıllara zarar. Margo'nun stüdyolar için yaptığı işlerine bakıp kafayı yiyebilirsiniz. Ama ben kendi zevki için yaptığı bir takım pixel çalışmalarını burda paylaşmak istedim.




 

ÇİRKİNLİK ABİDESİ LOOKBOOK'tan bir eleman

LookBook hastasıyım, fena takıntılıyım falan ama kendimi o kadar da kaybetmedim. Saygı duymama rağmen anlam veremediğim bir takım modeller de çıkıyor karşıma. Buyrun onlardan bi tanesi. Ama çok da acımasız davranmayayım, çünkü aynı LookBook'cunun eklediği stiller arasında çok iyi fikirler de var. Haksızlık yapmayalım ve hemen Dennis R.'ın LookBook sayfasını paylaşalım ki isteyen yine + oylarını verebilsin. :)

 
SİNEMA/ KİTAP STEPHEN KING'İN KARA KULE'Sİ

İtiraf ediyorum: zamanında kafamı kaldıramadan iki günde yalayıp yuttuğun kalın kalın ciltli 7 kitaplık Stephen King serisi Kara Kule'nin filmini veya dizisini çekmek çocukluk hayallerimden biriydi. Genelde kurduğum bu hayalleri benden önce birileri akıl edip gerçekleştiriyor ve Kara Kule de bu konuda bir ayrıcalık olmadı. Kara Kule serisinin sinemaya ve ekrana adaptasyonu üzerinde büyük Hollywood amcaları çalışmaya başlamışlar. Ron Howard, Akiva Goldsman, Universal stüdyoları gibi isimler havalarda uçuşuyor. E tabi onlarla ben nasıl boy ölçüşeyim, 'şey abi ben geldim, Kara Kule'nin filmini çekmek istiyorum da' diye... 

Kara Kule'nin adaptasyonunu hem sinemaya hem televizyona arka arkaya yapacaklarmış. Stephen King'e kafayı takmışsanız ve daha fazlasını merak ediyorsanız, hikayenin detaylarını Burası Hollywood! (ünlem işareti ile birlikte) blogunda bulabilirsiniz.



TANIMSIZ ÇÜNKÜ KANYE WEST İŞİ BİŞİ

Kanye West müzik dünyasında kendi çapında sahip olduğu dominasyonundan birşey kaybetmemek konusunda kararlı gözüküyor. Son bombası Runaway isimli 34 dakikalık kısa bir müzikal film. Sabrınız varsa seyredin, ama Kanye West'in şarkı söyleme kabiliyetinin defoları biraz fazlasıyla kulağa batıyor o konuda uyarayım.

Yine de balerinlerin olduğu kısmı görebilmek için ben oturdum izledim. Biraz da takıntılı olduğumdan ve birşeyi izlemeye başladım mı bitirmeden başından kalkamama gibi bir problemim olduğu için izledim (ki bu konuda yalnız olmadığımı yine bir takıntılıyım üyesi kanıtlamış zamanında). Yer yer içime fenalık getiren ve David Lynch'e taş çıkartacak kadar bir türlü anlam veremediğim bir takım sahnelerin yanında, gülsem mi yoksa gülmekten gözümden yaş mı gelse bilemediğim bir takım kilit Kanye West cümleleri de var filmde. Bunlardan biri de yarı çıplak kuş kostümü giymiş iç çamaşırı modeli Selita Ebanks'e söylediği 'bu dünyadaki ilk kural, haberlerde gördüğün hiçbirşeye dikkat etme,' cümlesi.



HAFTANIN TAKINTISI Tüyo mu? Tiyo mu?

Tüyo mu Tiyo mu? Tüyo mu Tiyo mu? Tüyo mu Tiyo mu? Hangisi? Hani kafadan Türkçe bi kelime değil zaten ama kullanıyoruz. O zaman nedir yani? 

demiş takıntılıyım.com üyesi REVOLT. Doğrusunun tüyo olduğunu, Fransızca kelime tuyau'dan geldiğini burdan hemen açıklayalım. Farkettim zaten Takıntılıyım'ın Facebook fanları da boş durmamış, o konuya el atmışlar :)

1 comment: