13.12.10

TAKSİLER ve TUHAF HAYVANLAR

MÜZİK BLACK CAB SESSIONS

LOOKBOOK'tan sonra yeni takıntım olarak gayet gönül rahatlığıyla ilan edebileceğim bir site keşfettim. Black Cab Sessions. Fikir Londralı beş arkadaştan çıkmış. 1 şarkı, 1 taksi, 1 kayıt. Gayet net. Ünlü ünsüz bağımsız bir takım müzisyenler bir taksiye biniyor. Arka koltukta başlıyorlar müzik yapmaya. Ne amfileri, ne sound checkleri, ne mikrofonları olmadan, baya sıkışık sıkışık oturup, giden taksinin içinde bir şarkı söylüyorlar. Sonra bu kayıt bir güzel online ortama yükleniyor ve Black Cab Sessions sitesinden izlenebiliyor. Alın bana saatlerce vakit harcayacağım bir site daha. Bulup bulup seçtiklerimi burada paylaşacağım artık geri dönüş yok. İlk kurban: LYKKE LI.




FOTOĞRAF TAXI DRIVER SETİNDEN DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ FOTOĞRAFLAR

Hollywood Reporter sitesinde rastladığım bu minik fotoğraf galerisi tüylerimi diken diken etti. Scorsese'nin de De Niro'nun da daha en gençlik yılları, birbirlerini meşhur etmeye başladıkları dönem.

Hollywood Reporter sitesinde Taxi Driver yanında, gün yüzüne yeni çıkan başka fotoğraf galerileri de var. Marilyn Monroe, Pirates of The Carribean, Howard Stern bunlardan birkaçı...
 
Scorsese, Robert De Niro'yu yönetiyor: 'Biraz deli miydim? Yoksa biraz akıllı mıydım? Yoksa ikisi ayna anda mıydı?'

Scorsese, Travis Bickle'ın taksisine binen karısını gözetleyen tuhaf bir müşteriyi oynuyor.
Yazar Paul Schrader seti ziyaret ediyor.

Steve Shapiro'nun 1975 yılında Taxi Driver setinde çektiği 1975 fotoğraf, Taschen yayınlarından limitli olarak dağıtılıyor. Ve kitabın değeri tam 1000 dolar. Eğer satın almaya kalkacaksanız buyrun link


EVİM GÜZEL EVİM 3 BOYUTLU BOYANMIŞ MEKANLAR

Bir açıdan bakınca rast gele çizilmiş bir takım grafik şekiller gözükürken, doğru noktadan bakınca çok net bir geometrik şekil ortaya çıkıyor. Bu resimleri bulduğum sitede daha fazlası var, ama kimin nesi, hangi sanatçı, hangi mimar bu mekanları tasarlamış bunun bilgisi malesef verilmemişti.


  
HAYVANLAR 2010'UN EN TUHAF 10 HAYVANI

Buyrun onlardan iki tanesi. Devamı National Geographic sitesinde.

Tahta yiyen kedi balığı
Mürekkep Balığı Solucanı

TAKINTILYIM.COM'dan SEÇMELER

BENİM ÇORAPLARIM ONLAR!!
Takıntılı BURJU'dan

Bi çorabı sağ ayağıma giydiysem o çorap hep sağ ayağa,sol ayağa giyilense sola giyilir.yıkandıktan sonra ayırt etmeyi de öğrendim.parmak çıkıntılarımı inceliorum:)ve benden çorap isteyen misafirler için stoklanmış çoraplarım da var.kimse benim çoraplarımı giyemeeeeez..çok beğendiyseler yenisini alırım,yinede benimki giyilemez!!
Takıntılı MANİK İNSAN'dan

Çamaşır yıkamak ve çamaşır asmak benim için inanılmaz bi titizlik gerektirir..öncelikle kirlilerimin hepsi ''sirkelenmiş'' bi şekilde kirli kutusunda biriktirilir..sonra itinayla çamaşır makinesine yerleştirilir..deterjanının,yumuşatıcısının miktarı özenle belirlenir ve yıkamaya verilir..çamaşırların makinede geçirdiği süreçteyse çamaşır sepetinin içi,çamaşırlığınsa her bir yeri delicesine ıslak mendille silinip dezenfekte edilir..yoksa yeni yıkanmış eşyalarıma tozlar bulaşabilir..çamaşırları asmaya geldiğindeyse,çamaşırlık üzerinde aynı renkler arka arkaya gelmesin,mandallar birbiriyle uyumlu olsun diye anlamsız bi işe girişilir..

No comments:

Post a Comment